Veel Fibromyalgie-patiënten leiden ook aan het Spastische Darm Syndroom. Ook wel spastisch Colon genoemd. Wat is dit nu precies en wat kun je er tegen doen? Hieronder wat informatie. Ook hier geldt weer dat ik geen verantwoording neem voor de desbetreffende artikelen daar zij niet door mijzelf geschreven zijn maar puur ter informatie van patiënten zijn opgezocht. Denkt u iets te herkennen raadpleeg dan altijd eerst uw arts!!

+ Wat is het Prikkelbaar Darmsyndroom?: Op deze pagina een uitgebreide uitleg over wat het Prikkelbaar Darmsyndroom is en welke klachten je hebt en wat je er tegen kunt doen.

+ DarmManagement bij PDS - de behandeling voor Prikkelbare Darm Syndroom: Deze pagina legt uit wat de behandeling DarmManagement bij PDS van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie precies inhoudt en hoe u daarmee van uw klachten kunt afkomen.

+ Dikke Darm: Een community waar mensen met darmaandoeningen elkaar tips en houvast geven. Lotgenotencontact dus.

+ Relatie tussen FM en Spastische darm: Artikel van de Amsterdam Kliniek over de relatie van allergieën met fibromyalgie.

+ www.pdsd-therapeuten.nl: Hypnotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van het PDS volgens de methode Whorwell en die daarvoor zijn gecertificeerd.

 

 
Zie ook het 'Forum' en lees of deel uw ervaring over het omgaan met Fibromyalgie.