Alvorens u de onderstaande informatie leest willen wij u erop wijzen dat deze pagina puur dient ter informatie. Wij raden geen enkele therapie meer aan dan de andere. Wij zijn dan ook in generlei opzicht aansprakelijk mocht u geen baat hebben bij de therapie. Het is alvorens u een therapie gaat volgen altijd raadzaam uw huisarts te raadplegen.
 

 
Fybromyalgie is meer dan moeheid, pijn en ongemak. Het lichaam verkeert in disharmonie en de energieën zijn uit balans. Daardoor ontstaan bijkomende klachten, zoals bijvoorbeeld verminderde weerstand, slapeloosheid, slechte doorbloeding en zuurstoftransport, verstoorde leverenergie, zwakke nierenergie, darmklachten, hyperventilatie, hartkloppingen en nog veel meer ongemakken. Bij ME zie je dezelfde oorzaken en symptomen. Tai chi tao is een methode die zich overal bij kan aanpassen en ontwikkelt door Jan Kraak.Van 1986 tot 1998 gaf hij jaarlijks regelmatig gratis workshops in het landelijk vakantiecentrum voor reumapatiënten Groot Stokkert in Wapenveld. De workshops worden nu door Marretje Leenders uit Huissen verzorgd. Behalve mensen met reuma kwamen er ook mensen met fibromyalgie.

Altijd actief geweest
Zowel mensen met ME als fibromyalgie geven allemaal dezelfde reacties: ik ben altijd actief geweest, vroeger kon ik alles aan, vroeger heb ik het altijd druk gehad maar ik had er geen last van.... En toch is het lichaam ineens uitgeput.

Tai chi tao speelt hierop in. De aanpasbare energie-techniekjes die geen inspanning vergen geven nieuwe energie, brengt op een kalme zachte aanpasbare manier het lichaam weer in beweging waardoor je mobieler wordt, herstellen de verstoorde energieën en vullen de opgeraakte energiereserve weer aan. Daarom hebben ook mensen met ME baat bij tai chi tao. Tevens verbetert je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Voorts leer je de dingen te ralativeren en anders aan te pakken, zodat wat je doet geen onnodige energie meer kost. Op zachte wijze worden blokkades weggenomen, nieuwe energie opgedaan en de uitgeputte energiereserve weer aangevuld.

Tai chi tao is zacht en energievol. Tai chi tao is gemakkelijker, toegankelijker, aanpasbaarder, zachter en directer dan andere methoden. Tao betekent: de open aanpasbare weg. Tai chi tao is een ongedwongen, rustige manier om nieuwe energie te krijgen, de harmonie in verstoorde energieën te herstellen, pijn te verlichten en weer beter te worden.

Tai chi tao is niet alleen heilzaam voor mensen met fibromyalgie en ME, maar ook voor ouderen, gehandicapten, kinderen, sportmensen, mensen met depressies, stress, RSI, whiplash, onrust, astma, onzekerheid, overactiviteit, hyperventilatie, kortom tai chi tao heeft vele mogelijkheden in zich. Tai chi tao bestaat uit zachte, kalme korte techniekjes om de qi (chi), de alles omvattende energie te stimuleren.


Meer weten over Tai Chi Tao?
Bezoekt u dan de volgende website:
+ http://go.to/tai-chi-tao
 

 
Zie ook het 'Forum' en lees of deel uw ervaring over therapievormen.