Alvorens u de onderstaande informatie leest willen wij u erop wijzen dat deze pagina puur dient ter informatie. Wij raden geen enkele therapie meer aan dan de andere. Wij zijn dan ook in generlei opzicht aansprakelijk mocht u geen baat hebben bij de therapie. Het is alvorens u een therapie gaat volgen altijd raadzaam uw huisarts te raadplegen.
 

 
 
Voor mensen met fibromyalgie maar ook voor mensen met reuma en aanverwante klachten is zwemmen een uitstekende bewegingsactiviteit Er is in veel zwembaden een speciaal lesprogramma samengesteld waarbij u van het begin tot het eind begeleid wordt.

Het water biedt vele voordelen. De belasting van de gewrichten is minder groot omdat het water je als het ware draagt. Je hoeft niet bij elke sprong je volledige gewicht op te vangen.
Ook door het gebruik van materiaal kunt u prima ontspanningsoefeningen doen die juist voor u heerlijk zijn.

Zwemmen is een individuele sport waardoor u zelf het tempo kunt bepalen, iedereen werkt naar eigen vermogen en bepaalt zijn of haar eigen grenzen. De oefeningen zijn gericht op algemene mobilisering, conditie verbetering, spierversterking en ontspanning. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar regelmatig af tijdens de oefeningen.

Er wordt meestal lesgegeven in het ondiepe gedeelte van het recreatiebad; u hoeft dus niet te kunnen zwemmen om hier aan deel te nemen. Tevens is er een aangename watertemperatuur van minimaal 31°C. Aansluitend kan men vaak nog gebruik maken van de whirlpool of nog wat vrij zwemmen. Daarna bestaat nog de mogelijkheid om even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.


Geinterresseerd in therapeutisch zwemmen?
Neemt u dan contact op met uw plaatselijke zwembad of bezoek een van onderstaande websites.
+ www.badhesselingen.nl: Zwembad Hesselingen in Meppel.
 

 
Zie ook het 'Forum' en lees of deel uw ervaring over therapievormen.